3 stærke grunde til at prøve crossfit

Selvom crossfit efterhånden er ved at være en anerkendt fitness/sportsgren, er der stadig mange, der enten ikke har prøvet det endnu, eller har fordomme om at det kun er for store, stærke fyre i bar overkrop.

Dette selvfølgelig noget sludder. Så hvis du endnu ikke har gjort dig selv den tjeneste at give crossfit et forsøg, kan det være, du er overbevist, når du om lidt er færdig med denne artikel.

Af Max Den 30.06
3 stærke grunde til at prøve crossfit


Alle kan være med

En af de ting, der virkelig styrker træningmetodens position er, at alle kan være med. Det er ikke ligesom at træne på ethvert andet hold i dit lokale fitnesscenter. Her er der én instruktør, og så gælder det bare om at følge med ham eller hende.

Ved crossfit bliver øvelserne og intervallerne justeret efter lige netop dit niveau. Så selvom du ikke er lige så stærk som de øvrige, der træner crossfit samme sted, betyder det ikke, at du ikke kan træne samtidig med dem. Dette gør blandt andet crossfit perfekt til holdtræning, da man kan træne på kryds og tværs af ekspertise og styrke, fordi træningen kan justeres så meget.


Træn alene eller sammen med andre

Dog er du ikke tvunget til at træne på hold sammen med andre. Crossfit kan sagtens dyrkes alene, så længe du bare har styr på teknikkerne. Som begynder kan det være en god ide at få en introduktion af uddannede instruktører, da du let kan komme galt afsted, hvis du ikke løfter og bevæger dig på den helt rigtige måde.

Men når du først har det basale på plads, kan du sagtens træne alene. Det gør også crossfit ideelt til den travle person, der ikke har så meget tid at give af i hverdagen, da du selv kan bestemme, hvornår du vil træne.


Styrk hele kroppen

Sidst, men absolut ikke mindst, får du med crossfit styrket hele kroppen. Du får ikke kun en bedre kondi, større overarme eller stærkere ben. Hele din kropsstyrke bliver forøget, og du skal ikke være bange for, at du ikke får pulsen op under træningen.

Så hvis du kunne tænke dig at prøve kræfter med en moderne, effektiv og utrolig givende træningsform, bør du finde vej til dit nærmeste crossfitcenter og melde dig på det første og bedste hold. Der er sandsynligvis gode chancer for, at du kan få en time eller to gratis, så du kan prøve det af, inden du evt. melder dig ind i centeret.

Af Max

0 kommentarer

  Deltag i diskussionen

  Kommentar og bedømmelse
  Navn*
  E-mail* (bliver ikke offentliggjort)
     Karakter


  3 stærke grunde til at prøve crossfit

  Økologisk proteinpulver

  Økologi er blevet mere og mere populært. Flere og flere vil undgå de skadelige tilsætningsstoffer, sprøjtegifter og dårlige vilkår for dyrene. Muligvis af samme grund er der kommet flere muligheder fo..

  3 stærke grunde til at prøve crossfit

  Er det en myte spinat giver store muskler

  Som barn har mange fået at vide, at man skulle spise sin spinat, for ellers ville man aldrig blive lige så stor og stærk som Skipper Skræk. Spinat er en grøntsag, som dyrkes for, at man kan spise de g..