Er det en myte spinat giver store muskler

Som barn har mange fået at vide, at man skulle spise sin spinat, for ellers ville man aldrig blive lige så stor og stærk som Skipper Skræk. Spinat er en grøntsag, som dyrkes for, at man kan spise de grønne blade på planten. Spinat er i familie med bl.a. rødbeder. Der er mange, som supplerer spinat i deres mad. I forbindelse med salater er spinat meget anvendt, da det bidrager til en god smag. Spinat bliver brugt i kostplaner til folk, der gerne vil tabe sig. Dette skyldes, at spinat er meget sundt for kroppen.

Af Max Den 07.02
Er det en myte spinat giver store muskler

Myten om spinat:

Spinat er en god grønsag at spise, da spinat er fyldt med mineraler, vitaminer og antioxidanter. Spinat indeholder derudover et højt indhold af folat, som er med til, at kroppen kan producere og lave proteiner. Hvis man går i fitness og har et mål for at få større muskler, så kan spinat være med til at opfylde dette. Der er blevet lavet forskning med spinat for at finde ud af, om spinat egentlig har en effekt på muskelopbygning. Der er blevet lavet forskellige forsøg med mus, hvorpå man har tilført nitrat i deres drikkevand. Nitrat er et protein, som spinat indeholder. Når man spiser spinat, så begynder stimuleringen af nitrat. Resultaterne viste, at musene havde et forhøjet niveau af proteinet i deres muskler, hvilket giver en indikation af, at nitrat er med til give større muskler. Et andet forsøg har også vist, at et steroid fra spinat er med til, at musklerne bliver større. I dette forsøg viste det sig, at muskelmassen voksede ca. 20% hurtigere. Ud fra disse undersøgelser kan det konstateres, at spinat har en virkning for vores muskelmasse.

Selvom spinat har en god effekt på muskelmassen, så kan man ikke leve af spinat og dermed få større muskler. I forhold til forsøgene vil man skulle spise over et kg spinat dagligt, for at kunne indtage den mængde, der svarer til steroiderne i forsøget. Hvis man drømmer om at få større muskler, så skal der mere end spinat til at kunne klare dette. Proteinpulver er et godt kosttilskud, hvis man vil træne sig til en større muskelmasse.


Proteinpulver giver større muskler:

Musklerne består af protein og kroppen omdanner proteiner til filamenter. Filamenterne er med til, at musklerne kan trække sig sammen. Størrelsen og antallet af filamenterne er det, der giver musklernes deres styrke. I forbindelse med træning nedbryder kroppen filamenterne og opbygger dem igen. Det er vigtigt at kroppen hele tiden har nok protein, da musklerne skal bruge protein til at kunne opbygge muskelmasse. For at sikre sig at have nok protein, er der mange som bruger proteinpulver som supplement til deres kost. På denne måde sikrer man sig hele tiden at have nok protein i kroppen til, at kunne genopbygge muskelmasse. Man skal passe på hvor meget proteinpulver man indtager. Der er nogle, der tror, at jo mere proteinpulver man indtager, desto større muskler får man. Kombination af træning, den rette kost og mængden af proteinpulver er vejen frem, for at opbygge større muskler.

Af Max

0 kommentarer

  Deltag i diskussionen

  Kommentar og bedømmelse
  Navn*
  E-mail* (bliver ikke offentliggjort)
     Karakter


  Er det en myte spinat giver store muskler

  3 stærke grunde til at prøve crossfit

  Selvom crossfit efterhånden er ved at være en anerkendt fitness/sportsgren, er der stadig mange, der enten ikke har prøvet det endnu, eller har fordomme om at det kun er for store, stærke fyre i bar o..

  Er det en myte spinat giver store muskler

  Økologisk proteinpulver

  Økologi er blevet mere og mere populært. Flere og flere vil undgå de skadelige tilsætningsstoffer, sprøjtegifter og dårlige vilkår for dyrene. Muligvis af samme grund er der kommet flere muligheder fo..