Økologisk proteinpulver

Økologi er blevet mere og mere populært. Flere og flere vil undgå de skadelige tilsætningsstoffer, sprøjtegifter og dårlige vilkår for dyrene. Muligvis af samme grund er der kommet flere muligheder for folk, der gerne vil have økologisk proteinpulver. Men hvad bør man kigge på, når man vurderer kvaliteten af en proteinpulver? Og hvad er de generelle fordele ved økologisk proteinpulver? Få svaret i denne artikel.

Af Max Den 23.06
Økologisk proteinpulver


Økologi og proteinpulver

Hvad er økologisk proteinpulver?


Økologisk proteinpulver er kort sagt proteinpulver, der er produceret under de samme kvalitetskrav som andre økologiske fødevarer. Den meste proteinpulver er produceret af såkaldt valle (det vil sige fra køer). Valleprotein produceres med mange forskellige filtreringer og kemiske processor, når man til sidst ender med det rene koncentrat: proteinpulveret.

Når man køber økologisk proteinpulver, sikres man bl.a.:

 • At køerne lever under ordentlige vilkår

 • At proteinpulveret ikke er tilsat tilsætningsstoffer

 • Typisk også et lavere laktoseniveau (mælkesukker)


Bedste økologiske proteinpulver - Hvad bør man kigge efter?


Der er flere parametre, man kan kan kigge på, når man vil vurdere proteinpulveret. Generelt er det et kvalitetstegn med så højt et proteinindhold og så lavt et sukkerindhold. Du kan kigge på følgende tre parametre for en proteinpulver:

 • Pris per gram protein: en god indikation for hvor meget du får for pengene. Prisen per gram protein udregnes ved at dividere kiloprisen med 10 (så du får prisen per 100 gram) og efterfølgende dividere det med mængden af protein per 100 gram. Lad os tage et eksempel: en pakke proteinpulver koster 169 kroner kiloet og indeholder 78 g protein per 100 g. (169 / 10) / 78 = 0,216. Prisen per gram protein er således 21,6 øre.

 • Proteinindholdet: bør generelt ikke være lavere end 60 g per 100 g

 • Sukkerindhold: bør ikke overstige 8 g per 100 g. Især et dårligt tegn, hvis proteinpulveret er tilsat sukker.


Der findes også et par test af økologisk proteinpulver på nettet - bl.a. tester denne de 5 mest populære økologiske proteinpulvere: liftmore.dk/oekologisk-proteinpulver-test.

Dosering - Hvor meget økologisk proteinpulver om dagen?


Til muskelopbygning siger en tommelfingerregel 2-2,5 gram protein per kg kropslegeme. Vejer du således 80 kg, er dit proteinbehov 160-200 gram om dagen. Hvis du supplerer med én til to shakes om dagen (70 g proteinpulver - dvs. 54,6 protein), skal du således kun bruge mellem 105 og 145 yderligere gram protein samme dag. Den kan du for eksempel få gennem dåsetun, mælk, fjerkræ, æg, hakket oksekød og lignende.

Bivirkninger ved økologisk proteinpulver?


Hvis du holder dig indenfor den anbefalede daglige dosis, er der ingen bivirkninger forbundet med økologisk proteinpulver. Hvis du indtager for meget proteinpulver samme dag, kan du godt opleve små skavanker såsom tynd mave, diarre osv.

Af Max

15 kommentarer

  Deltag i diskussionen

  Kommentar og bedømmelse
  Navn*
  E-mail* (bliver ikke offentliggjort)
     Karakter


  Økologisk proteinpulver

  Er det en myte spinat giver store muskler

  Som barn har mange fået at vide, at man skulle spise sin spinat, for ellers ville man aldrig blive lige så stor og stærk som Skipper Skræk. Spinat er en grøntsag, som dyrkes for, at man kan spise de g..

  Økologisk proteinpulver

  3 stærke grunde til at prøve crossfit

  Selvom crossfit efterhånden er ved at være en anerkendt fitness/sportsgren, er der stadig mange, der enten ikke har prøvet det endnu, eller har fordomme om at det kun er for store, stærke fyre i bar o..