Sundhed forebygger hudsygdomme

Denne artikel belyser én af de mange fordele ved at holde ?de sunde linjer? i form af en sund og aktiv livstil.
Med en sund livsstil kan du nemlig minimere risikoen for at blive ramt hudsygdomme. Især den velkendte, men irriterende virus, forkølelsessår er et godt eksempelvis dette. Herpes virus er selve årsagen til udbrud af forkølelsessår på læberne, og de kommer typisk ved et svækket immunforsvar.
Det er derfor essentielt, at du holder dit immunforsvar stærkt, så du på denne måde kan undgå de fleste udbrud. Et sundt immunforsvar kommer bl.a. ved sund kost, tilstrækkelig søvn og en aktiv hverdag. Man med fordel også supplere op med diverse kosttilskud, hvis man generelt ikke tilstrækkelig sund ernæring.

Af Max Den 08.08
Sundhed forebygger hudsygdomme


God søvn og mindre stress

Der er flere og flere forskningsresultater, som viser den store betydning af god søvn for en sund krop. Dette gælder også for immunforsvaret, da dette restituerer meget om natten.
De fleste med forkølelsessår har udbrud i stressede perioder af deres liv, og her sover man typisk både dårligere og mindre.
Denne dårligere søvnkvalitet er altså med til at svække hele kroppen, og så kan den pludselig ikke klare de virusangreb, som ender med forkølelsessår.
Stressede perioder kan ikke helt undgås, men prøv at tage godt vare på kroppen alligevel. Sørg helst for at sove mindst 7 timer hver nat, og det skal helst være på nogenlunde samme tidspunkter hver nat.
Find ud af hvad der virker for netop dig, når det kommet til god søvn. Undgå eventuelt kaffe og andre stimulanser i timerne inden sengetid.


Spis sundt

Sund mad er også med til at styrke dit immunforsvar og generelt hele dit helbred. Du behøver på ingen måde være fanatisk med dine madvaner, det handler bare om at spise rimeligt sundt og varieret det meste af tiden.
Der kan sagtens være plads til dessert og andre mindre sunde sager, hvis man bare sørger for at spise balanceret.
Det er også svært at leve efter en alt for skrap madplan, så lad være med at være for hård ved dig selv, der skal være plads til at spise lidt af hvert, og også det usunde.
Spis rigeligt med grønt, fuldkorn, protein og sundt fedt fra f.eks. olivenolie og fede fisk. Sørg også for at proteinerne er af høj kvalitet, som f.eks. fra kylling og magert kød. I de magre kødarter, fx kylling og kalkun, og i mælkeprodukter mv. findes der et naturligt indhold af lysin kosttilskud, som naturligt styrker dit immunforsvar.
Har du ikke mulighed for at spise sundt og varieret, så kan det være en god idé med en multivitaminpille dagligt og eventuelt andre kosttilskud.
Den sunde kost er dog vigtigst, så prøv at få dækket så meget fra kosten som muligt.

Af Max

0 kommentarer

    Deltag i diskussionen

    Kommentar og bedømmelse
    Navn*
    E-mail* (bliver ikke offentliggjort)
       Karakter